Hos oss får du hjelp til alt for fuglehunden din, fra grunndressur til ferdig fuglearbeid.
Stenberg Hundesenter disponerer flere private fjellterreng for å trene på rype eller skogsfugl. Gode treningsmetoder for å gjøre noe med treg reiser, for å få ro i oppflukt, og ro i skuddet.

Grunnleggende

Vi som jobber med din fuglehund har lang erfaring med dette. Stenberghundesenter har kunne tilby denne treningen i snart 20.år

Alle her er godkjente instruktører og jobber til daglig med hund.

Treningsmetoder

Treningen må gjøres systematisk over tid, for å gi resultater som fungerer på jakt og prøver. Gjennom evaluering og kartlegging av hunden din finner vi veien mot målet. Alle hunder er individuelle og må behandles der etter. Det er viktig og ha tid til hunden i treningen, og la den utvikle seg positivt i den retningen du ønsker. Til dette trenger hunden trygghet i deg som trener slik at den kan prøve og feile for å nå målet. Vi ønsker at hunden skal jobbe i et selvstendig og jaktbart søk. Hunder lærer i bilder derfor tilstreber vi å gjenta disse så likt som mulig. Å være Konsekvent i arbeidet med hund er viktig. Dette gir hver situasjon de samme forutsetninger for hunden og derfor også økt lærings kvalitet. På den andre siden vil inkonsekvent holdning til dressuren gi usikkerhet og forvirring. Stenberg Hundesenter disponerer flere private Skog og Fjellterreng for å trene på rype eller skogsfugl.

Tidsrom

Vi trener fuglehunder i fjellet fra 21.august til 1.april. For sommeraktiviteter i båndtvangstiden har vi ett stort inngjerdet område hvor vi trener på tamfugl, apport, kominert øvelser og lydighet.